10 stimulerende matingredienser for Valentines

Bilde: phunkstar/flickr

Hvorfor ikke glemme med restaurantreservasjoner og alt tilhørende stress og heller tilberede en romantisk Valentinesmiddag hjemme?. Følgende matingredienser skal etter sigende ha en ekstra stimulerende effekt og kan derfor bidra til en lidenskaplig kveld.

1. Asparges
Bidrar til økt histaminproduksjonen, noe som er nødvendig for å få orgasme. Dette har bidratt til at mang en forfatter opp igjennom tidene har hyllet aspargesens effekt på seksuallivet. Prøv denne flotte versjonen av klassikeren med asparges og spekeskinke.

2. Avocado
Aztekerne refererte bare til avocadotreet som “Ahuacuati”. Oversatt betyr dette “testikkeltreet”!. Lag deg en hjemmlaget guacamole.

3. Basilikum
Basilikum har blitt brukt som afrodisikum i århundrer. Kvinner puddret tidligere brystene sine med tørket bassilikum, noe som visstnok skal ha tent gutta som bare det. Prøv en pizzasaus med hvitløk og basilikum.

4. Anisfrø
Antikkens grekere trodde at de kunne øke tenningsnivået ved hjelp av anisfrø. Disse frøene innheholder estrogenkomponenter. Her er en oppskrift på anisbrød.

5. Bananer
Er et fallossymbol i seg selv. Bananer er dessuten rike på kalium og B-vitaminer som skal være nødvendige for produksjonen av sexhormoner. Denne opskriften er på bananer med kokos og appelsinkarmell.

6. Kardemomme
Aromatisk krydder. Enkelte kulturer mener at dette er stimulerende for kjønnsdriften og at krydderet sågar kan kurere impotens. Det stammer muligens fra det faktum at kardemomme er rikt på ingredienser som fremmer blodsirkulasjonen. Prøv for eksempel kardemommeruller.

7. Sjokolade

Bilde: Sean MacEntee/flickr

Sjokolade har lenge blitt assosiert med kjærlighet og romantikk. Mayafolket dyrket kakaotreet i dobbel forstand og referte til det som “Gudenes mat”. Enkelte studier viser at sjokolade inneholder ingredienser som påvirker serotonin-nivået i hjernen og at dette fører til bedre humør og mer energi. Andre forskningsrapporter viser at sjokolade også inneholder substanser som er av samme type som de vi finner i marijuana noe som igjen bidrar til en mer avslappet kropp etter inntak av skjokolade. Ingenting passer vel bedre enn skjokoladecupcakes for Valentinesdagen?.

8. Chili

Bilde: Blumenbiene/flickr

Det å spise chili genererer fysiske reaksjoner fra kroppen (svette, økt hjerterytme og økt blodsirkulasjon) som ligner på de fysiske reaksjonene under et samleie. Disse reaksjonene kan tilskrives den aktive ingrediensen Capsaicin som også visstnok skal ha smertelindrende effekter. Slik lager du chili con carne Andreas Viestad style.

9. Østers
Kanskje råvaren som er mest kjent for å være et afrodisiakum. Østers har et høy innhold av sink som er skal ha en positiv effekt på potensen til menn. Skal også inneholde komponenter som bidrar til frigjøringen av sexhormoner som testosteron og østrogen. Det er dog ikke vitenskaplig påvist at disse komponente er tilstde i en stor nok grad til at det har en reell effekt. Østers nytes best naturell med litt sitronsaft men du kan også prøve med en champagne-mignonette.

10. Honning
I middelalderen drakk man mjød, som er en fermentert drikk brygget på honning, for å øke sexlysten. I det gamle Persia drakk nygifte par mjød hver dag i en hel måned for å forbedre seg mentalt på ekteskapet og dermed øke sjansen for et vellykket partnerskap. Dette ble kjent som “honey month” (honningmåneden) og derav navnet “honeymoon” som betyr bryllupsreise på engelsk. Honning er rikt på B-vitaminer (som er nødvendig for produksjonen av testosteron) samt boron som hjeper å forbrenne og dermed nyttiggjøre seg estrogen. Du kan for eksempel teste ut kyllinglår med honning, lime og soya.

Del denne artikkelen

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar